انجمن کاربران ورود - ثبت نام EN

با راهنمای جامع ما مشکل باز نشدن سایت های کلیکی و سایر وب سایت های مسدود شده را حل کنید. با بهترین روش ها و ابزارها برای رفع این مشکلات آشنا شوید و از مرور نامحدود لذت ببرید. اکنون بخوانید تا آزادانه به اینترنت دسترسی داشته باشید.

ممکن است بسیاری از کاربران عزیز با مشکل باز نشدن برخی از سایت های کلیکی مواجه شده باشند، این مشکل میتواند دلایل متعددی داشته باشد. مشکلاتی مثل کندی سرور و یا از دسترس خارج شدن موقتی سایت، یکی از دلایل اصلی برای این مشکل میباشد. همچنین ممکن است آدرس سایت یا دامین آن تغییر کرده باشد و یا حتی سرویس دهنده اینترنت شما دسترسی به برخی از وبسایت ها را بلاک یا فیلتر کرده باشد. در عین حال این مسئله میتواند علل داخلی هم داشته باشد.

گاهی اوقات باز نشدن صفحات اینترنتی میتواند با کش داخلی مرورگر، فایروال ویندوز، برخی از افرونه های نصب شده روی مرورگر و نهایتا تغییرات ناخواسته در تنظیمات یا پیکربندی مودم و تنظیمات اینترنت مرتبط باشد. ما در این مقاله برای رفع مشکل باز نشدن برخی از سایت های کلیکی به بررسی تک تک این دلایل میپردازیم. 

گام اول: بررسی مشکل از پایه میباشد. (down یا up بودن سایت)

در اولین اقدام شما باید اطمینان حاصل کنید که مشکل از طرف وبسایت مورد نظر است یا از طرف شما؟ به همین منظور به وبسایت https://downforeveryoneorjustme.com بروید و در کادر موجود آدرس سایت مورد نظر خود را وارد و روی عبارت or just me کلیک کنید. این سایت از طریق سرورهای مختلف سایت مورد نظر شما را بررسی می‌کند که آیا این سایت باز می‌شود یا خیر؟

اگر نوشت It’s just you. Example.com is up. یعنی “فقط شما نمی‌توانید سایت را ببینید” که در حالت سایت، مشکلی ندارد و مشکل از طرف شماست، اما اگر نوشت t’s just you. Example.com is down. یعنی “فقط شما نیستید که سایت را نمی‌بینید” در این حالت مشکل از طرف سرور سایت است.

به عنوان مثال اگر ما نمیتوانیم سایت کلیک استریا را باز کنیم، نتیجه این بررسی در تصویر زیر نشان میدهد که سایت کلیک استریا up هست و مشکل باز نشدن سایت از طرف ماست.

در دسترسی بودن سایت

ولی اگر مشکل از طرف سرور سایت باشد، 2 احتمال پیش روی ما خواهد بود. احتمال اول این است که مدیران آن سایت در حال ایجاد تغییرات بر روی سایت خود و یا انتقال سرور هستند که در این حالت نباید بیش از 48 ساعت این مشکل پابرجا بماند و احتمال دوم هم جز بسته و اسکم شدن سایت مورد نظر نمیباشد. با این حال اگر مشکل از طرف سایت مورد نظرتان نبود شما باید برای حل مشکل اقدامات زیر را انجام دهید. 

گام دوم: باز کردن سایت از طریق مرورگرهای دیگر  

این گام از مراحل ضروری در بررسی مشکل باز نشدن وبسایت های مختلف میباشد. به همین منظور در مرورگرهای دیگر نیز سایت مورد نظر را باز کنید و ببینید این مشکل در آنها به چشم میخورد یا خیر! اگر این مشکل فقط در یک مرورگر خاص دیده می شود بهتر است در ابتدا تاریخچه، کوکی ها و کش آن مرورگر را به طور کامل پاک کنید و اگر باز هم مشکل برطرف نشد، خود مرورگر را از سیستم حذف کنید و مجدد آخرین ورژن آن را دانلود و نصب نمایید. 

حذف تاریخچه مرورگر

گام سوم: غیر فعال کردن فایروال ویندوز و بررسی نرم افزار ها

ممکن است شما در هنگام نمایش خودکار هشدار های ویندوز یا آنتی ویروس خود، به صورت ناخواسته برخی از تنظیمات را اعمال کرده باشید. تنظیماتی نظیر فعال کردن فایروال ویندوز که گاها باعث بلاک شدن برخی از وب سایت ها و یا برخی از داده های ترافیکی خواهد شد. با غیرفعال کردن سرویس پیش فرض فایروال در ویندوز از مسیر control panel > windows defender firewall احتمال مشکل باز نشدن برخی از وب سایت ها در مرورگر برطرف خواهد شد. ممکن است ایجاد تغییرات در مسیر گفته شده غیر فعال باشد، در این حالت باید تنظیمات فایروال را از طریق آنتی ویروس خود تغییر دهید.

غیرفعال کردن فایروال

سپس به مسیر Control Panel > Programs and Features بروید و نرم افزارهای نصب شده را بررسی کنید و اگر نرم افزارهای مشکوکی بین آنها مشاهده کردید آن را حذف کنید، همچنین بهتر است نرم افزارهای بلااستفاده و غیر ضروری را نیز از سیستم خود حذف کنید.

گام چهارم: باز کردن سایت از طریق تغییر آی پی

گاهی اوقات پیش می‌آید به دلایل مختلف، فایروال و سیستم امنیتی یک سرور یا همان سایت مورد نظر، آی پی خط اینترنت شما را در لیست سیاه خود قرار داده باشد. به عنوان مثال اگر شما و یا حتی فرد دیگری که از ISP که شما از شبکه اینترنت آن استفاده میکنید، به بخش مدیریت یک سایت برود و برای نفوذ به آن سایت اقداماتی را انجام دهد، از ۲۴ ساعت تا همیشه میتواند آی پی او را مسدود کند و در تغییرات آی پی احتمالی که صورت میگیرد آن آی پی بلاک شده روی مودم شما ست شود و دسترسی شما به آن سایت مسدود شده باشد! یا حتی اگر بیش از حد به یک سایت درخواست فرستاده شده باشد، ممکن است احتمال حملات DOS داده شود و یک رنج از آی پی نیز مسدود شود و چندین و چند دلیل دیگر.

در این حالت شما باید از یک سرویس اینترنت دیگر به آن سایت وارد شوید. به عنوان مثال اگر از اینترنت مخابرات استفاده میکنید برای امتحان از اینترنت سیم کارت خود وارد شوید. همچنین می‌توانید از یک نرم افزارهای تغییر IP نیز استفاده کنید. اگر با تغییر آی پی توانستید وارد سایت مورد نظرتان بشوید شما نیاز دارید که آی پی مودم خود را تغییر دهید تا از طریق اتصال معمول خود نیز بتوانید وارد سایت مورد نظر شوید.

به طور معمول با خاموش، روشن کردن مودم به مدت 30 دقیقه آی پی شما تغییر خواهد کرد و این احتمال وجود دارد که با این اقدام سایت باز شود. اگر از این طریق آی پی شما تغییر نکرد، باید از طریق دکمه کوچک ریست فیزیکی که در پشت مودم قرار دارد، تنظیمات مودم خود را به حالت اولیه بازگردانید، مودم را به مدت 1 ساعت خاموش نگه دارید و سپس مجدد تنظیمات سرویس اینترنت خود را بر روی آن اعمال کنید.  

ریست مودم

گام پنجم: اعمال تنظیمات بر روی DNS های اینترنت

باز نشدن برخی از سایت ها میتواند به دلیل مشکلات و تنظیمات DNS ها باشد.

ممکن است این پرسش برای شما مطرح شده باشد که dns چیست؟

DNS سر واژهای Domain Name System میباشد. دامین اسمی یکتا است که به وب سایت اشاره می کند. زمانی که شما وب سایتی را ایجاد می کنید یک نام دامنه نیز برای آن در نظر می گیرید و در نهایت این نام دامین به سایت شما اشاره خواهد کرد. DNS ها یک بانک اطلاعاتی بزرگ هستند که حاوی نام های Domain و معادل IP آنها می باشد. Dns سرور های زیادی در دنیا  وجود دارند. این DNS سرورها با یکدیگر در ارتباط هستند. بنابراین وقتی یک سایت دامنه و آی پی یا آی پی های خود را در یکی از آنها ثبت میکند، تدریجا بین 6 الی 48 ساعت با سایر DNS ها در سراسر جهان هماهنگ میشود.

اما گاهی به دلایل مختلفی دسترسی به یک سایت از طریق یک dns سرور امکان پذیر نیست و به همین دلیل با مشکل باز نشدن برخی از سایت ها مواجه می شویم. برای حل این مشکل می توانیم با تغییر در تنظیمات dns اینترنت در ویندوز، سایت مورد نظر را باز کنیم. در اولین اقدام ما نباید هیچگونه dns خاصی را بر روی اینترنت خود اعمال کنیم و باید این تنظیمات را بر روی اتوماتیک قرار دهیم.

به همین منظور به مسیر control panel > network and sharing center میرویم و از بخش view your active network بر روی کانکشن اینترنت خود (access type: internet connections) کلیک میکنیم، سپس در پنجره باز شده بر روی peroperties کلیک کرده و از گزینه های موجود internet protocol version 4 (tcp/ipv4) را انتخاب و مجدد گزینه properties را میزنیم و در پنجره بعدی گزینه های obtain an ip address automatically و obtain dns server address automatically را انتخاب و بر روی ok کلیک میکنیم.  

تنظیمات دی ان اس

حالا مرورگر را باز میکنیم تاریخچه و کش آن را پاک میکنیم و آدرس سایت مورد نظر را در مرورگر فراخوانی میکنیم. اگر همچنان مشکل پابرجا بود در این مرحله باید تنظیمات dns اینترنت را از حالت اتوماتیک خارج کنیم و برای dns اینترنت خود تنظیمات خاصی را اعمال کنیم. تغییر dns اینترنت به شما کمک می کند از سرورهای دیگری در دنیا ، درخواست باز شدن دامنه (سایت) مورد نظر را بدهید. شرکت های مختلفی DNS عمومی ارائه می کنند . بهترین DNS سرورهای عمومی را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.  

نام سرورPreferred DNS serverAlternate DNS server
Google public DNS8.8.8.88.8.4.4
Level3209.244.0.3208.244.0.4
Open DNS208.67.222.222208.67.222.220
DNS.Watch84.200.69.8084.200.70.40
شبکه دیتای ایران217.218.127.127217.218.155.155

بنابراین برای ست کردن و تست هر یک از dns های بالا بر روی سیستم خود مجدد در تنظیمات مرحله قبل گزینه internet protocol version 4 (tcp/ipv4) را انتخاب و properties آن را میزنیم. سپس از بخش دوم گزینه use the following dns server addresses را انتخاب میکنیم و در کادر های مربوطه، آی پی های موجود در جدول بالا را وارد و بر روی دکمه Ok کلیک میکنیم.

آدرس سرور دی ان اس

بعد از ست کردن dns مورد نظر باید از طریق یک دستور کش dns را در سیستم خود پاک کنیم. برای اینکار از دکمه استارت ویندوز و در قسمت سرچ عبارت command prompt را جستجو و این پنجره را باز میکنیم. سپس دستور ipconfig /flushdns را تایپ و enter را میزنیم. در ادامه شما باید پیام successfully flushed the DNS Resolver Cache را مشاهده کنید که به معنی پاک شدن کش dns شما میباشد.

دستور ipconfig /flushdns

حالا مرورگر را مجدد باز میکنیم تاریخچه، کوکی ها و کش آن را پاک میکنیم و آدرس سایت مورد نظر را در مرورگر فراخوانی میکنیم. اگر باز هم به نتیجه نرسیدید dns های سرور دیگری را در تنظیمات گفته شده اعمال کنید.

گام ششم: پیدا کردن منشاء مشکل از طریق دستور tracert

همانگونه که از نام  Tracert پیداست، کار آن ردیابی  مسیر است. دستور Tracert یکی از دستورات کاربردی خط فرمان است که به کمک آن می توانیم از مسیری که داده های ما در شبکه طی می کنند تا به مقصد برسند اطلاعات خوبی کسب کنیم.

حال اگر با انجام پنج گام بالا هنوز در بازکردن سایت مورد نظر خود با مشکل مواجه بودید از طریق گام ششم اقدامات تخصصی تری برای عیب یابی و رفع مشکل انجام میدهیم. برای اینکار مجدد از دکمه استارت ویندوز و در قسمت سرچ عبارت command prompt را جستجو و این پنجره را باز میکنیم. سپس دستور tracert –d example.com را تایپ و enter را میزنیم. (بجای عبارت example.com باید آدرس سایت مورد نظر را وارد کنید)

با استفاده از Tracert میتوانید ببینید که حداکثر تا کدام روتر (یا روتر ها) داده ارسالی بدون مشکل مسیر را طی می کنند. اولین روتری که بعد از آن دیگر پاسخی نداریم جاییست که مشکل از آنجا آغاز می شود. به عنوان مثال همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید در یک مسیر با Down شدن هاپ هشتم، مسیرهای دیگر هم غیر قابل دسترس خواهد شد.  

دستور tracert –d example.com

بنابراین اگر با چنین مشکلی در عیب یابی سایت مورد نظر مواجه شدید باید با سرویس دهنده اینترنت خود تماس بگیرید تا مشکل را برای شما بررسی و برطرف نمایند.  

گام هفتم: مسیردهی مستقیم از طریق فایل Hosts ویندوز  

هنگامیکه که یک آدرس سایت را در مرورگر فراخوانی می کنید، در اولین اقدام مرورگر به فایلی در سیستم عامل شما به نام hosts مراجعه می کند و بررسی می کند که آیا این سایت و IP در فایل hosts موجود هست یا خیر؟  اگر IP و آدرس سایت در این فایل موجود باشد، کامپیوتر از این IP برای اتصال به سایت مورد نظر استفاده می کند و سایت روی IP مندرج در این فایل نمایش داده می شود. اما اگر IP و سایت مربوطه، در این فایل موجود نباشد، آنگاه کامپیوتر شما به سراغ DNS سرورها می رود و IP سایت را در اینترنت جستجو می کند. در واقع فایل Hosts که در تمام سیستم عامل ‌ها وجود دارد، یک نوع DNS Server شخصی است.

بنابراین اگر به هر دلیلی و با انجام گام های قبلی نتوانستید یک سایت خاص را در مرورگر خود باز کنید در اقدام و گام آخر میتوانید آن را از طریق فایل hosts ویندوز خود مسیردهی کنید. به همین منظور ابتدا از طریق دستور tracert که در گام قبلی توضیح داده شد، به آی پی سایت مورد نظر را بدست بیاورید سپس به مسیر c:\windows\system32\drivers\etc بروید و فایل hosts را با نرم افزار notepad باز کنید و در انتهای این فایل ابتدا آی پی سایت مورد نظر را وارد کنید و با یک فاصله آدرس سایت را نیز به آن اضافه کنید و در نهایت فایل را ذخیره کنید.

فایل hosts ویندوز

حال مجددا با دستور ipconfig /flushdns که در گام پنجم گفته شد، کش dns ویندوز را پاک کنید. و تاریخچه، کوکی و کش مرورگر خود را پاک کنید و دوباره سایت مورد نظر ار در مرورگر فراخوانی کنید.

در نهایت امیدواریم که یکی از این هفت گام برای رفع مشکل باز نشدن سایت مدنظرتان کارساز بوده باشد.

اشتراک در
من را با خبر کن از
guest
0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات